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Dahoam

Der Bruckmaierhof in Münsing

Näha an Woifratshausn ois an Münsing, stäht er seit über 300 Joarn, nämli seit 1717, unsa scheena Hof. Eam schaugt ma sei Oiter nua a bissal o, awa er hod a scho vui gseng und Erlebt. Und Trotzdem - oder grod deshoib - konn er mit da heitigen Zeit midhoidn.

Blick nach Gelting

Rotwuid

Unser kleines, aber feines Rotwildgehege liegt uns ganz besonders am Herzen. Die Tiere führen ein völlig störungsfreies Leben und sind an uns Menschen nicht gewöhnt. Wir greifen bewusst nicht in deren Dynamik ein, um die Ursprünglichkeit zu erhalten. So versuchen wir das Gehege so selten wie nur irgendmöglich zu betreten.  Wie viele Wanderer und Radfahrer erfreuen auch wir uns an ihnen aus der Ferne. 

Feuerholz

So is a zum Beispiel as Zuhause vo unsane oh so liaben Rindviecha. Vo Stia, Ochs, Kia, Koima, Kaibe is ois dabei, so wias ghert. Mia schaung, d0ß ma immer a guade Mischung vo vaschiedane Rassen do hom. Mia mengs bunt und gsund und kugelrund. Schließlich lem mia hauptsächlich vo und füa de Rindermast. Unsane Kaibe wachsen olle mit eana Mütter auf und lem bei uns in kloane Gruppen. Und wenn der letzte Gang dann osteht, san mir a no mit dabei und song Danke füa ois und Leb wohl.

Rindviecha

Ein wichtiges Standbein unseres Betriebes ist die Aufzucht und Vermarktung unserer Rinder. Seit Generationen wird das Fachwissen über die Erzeugung der besten Fleischqualität auf unserm Hof weitervermittelt und stetig verbessert. Da unsere Rinder ausschliesslich Futter aus eigenem Anbau bekommen, ist für uns die beste Qualität und Ernte bei der Futtermittelerzeugung von höchster Wichtigkeit. Denn nur mit bestem Futter und guter Pflege bleiben die Tiere gesund und rund. Überzeugen Sie sich selbst. Unser Fleisch können Sie beispielsweise bei Feinkost Baumgartner in Icking erwerben. 

Unsere Norikerstute
Noriker & Süddeutsches Kaltblut
Viktor – Süddeutsches Kaltblut
Unsere Pensionspferde

A paar Roß san do a dahoam, weil ma so a Roß schlecht mit Hoam nehma ko, san de zum Teil hier eigstäit füa de Leit. Des basst guat, wei de a scho immer an dem Hof worn und des so ghert. 

Mia oabatn vui im Hoiz und san oft de Adress füa Leit, de wo an Baum umschneidn woin oder Brennhoiz brauchan. Eingtlich san mia do am Liabsten. Ab und zua vakafan mia a Hackschnitzl oder Brennhoiz zum Oahoazn.

Feuerholz
Kartoffelernte

Und dann vakafan mia a no Fuada füa de Roß, wia zum Beispü Grascobs oder Hei, oder a Erdäpfe für'd Leit, wenn ma grod wejche hom.